A szerelem háza

A szerelem háza! A romantikus szerelmi kapcsolatot leginkább egy házhoz lehet hasonlítani. Alapját a BARÁTSÁG,
falait a TISZTELET,
tetejét pedig a SZENVEDÉLY képezi.
Minden viszony alapja- így a szerelem házáé is- a szimpátiából kialakuló barátságból áll. Ha valakinek igazán lelki társává szeretnél válni, a következő dolgokra figyelj oda:

Tudassd partnereddel, hogy figyelsz rá, és éreztessd vele, tudod, hogy a világon van.
Távolság esetén elég lehet a partnerrel / leendő partnerrel ennyit tudatni. Azonban amint lehetőség nyílik rá, alkalmat kell teremteni a személyes kontaktusra. Ekkor kerül sor a következő lépésre, a megértésre. Közölni kell az illetővel, érti álláspontját és ismeri a világról alkotott véleményét.
Biztosítani kell a másikat arról, elfogadod véleményét, még akkor is, ha az kifogásolható vagy Te nem értesz vele egyet.
Végül, de nem utolsó sorban, add folyamatosan barátod / barátnőd tudtára, hogy értékes és fontos szerepet tölt be az életedben, valamint azt, hogy ragaszkodsz a társaságához.

A szerelem háza! A romantikus szerelmi kapcsolatot leginkább egy házhoz lehet hasonlítani. Alapját a BARÁTSÁG, falait a TISZTELET, tetejét pedig a SZENVEDÉLY képezi.

A tisztelet tulajdonképpen a folyamatos megismeréssel, a barátság kialakulásával születik. Azonban azt a tényt figyelembe kell venni, hogy az emberek általában azoknak a barátságát keresik, akiket tisztelnek. Tiszteletet pedig úgy vívhatsz ki magadnak a másikban, ha:

Önbizalmat és függetlenséget sugárzol!

Minél alkalmasabbnak tűnik valaki arra, hogy önállóan is tudjon boldogulni az életben, annál inkább vonzódnak hozzá a környezetében élők. Kimondva vagy kimondatlanul, de a párválasztásnál az is fontos szempont, hogy egy közös élet során mennyire számíthatnak a másik hatékony segítségére.

A szerelmi ház tetejét a harmadik alkotóelem, a szenvedély jelenti. A szenvedély ébresztéséhez pedig nem kell más, mint az emberi természet egyik alapvető jegyét kihasználni, méghozzá azt, amiért állítólag Ádám és Éva kiűzetett a Paradicsomból. Nevezetesen: Mindig mindenki arra vágyik leginkább, amit nem kaphat meg. Játssz hát bátran! Ébressz reményt és sejtess kétséget! A barátsággal, tisztelettel kelts a másikban reményt. Biztosítsd az illetőt vonzalmadról. Tetteiddel, megnyilvánulásaidban azonban azt is közöld, hogy senki kedvéért nem adod fel önmagad. Sohase engedd, hogy a másik úgy érezze, Érted „csak a kezét kell nyújtania”, mert az fájdalmas lehet az Neked-, és végzetes lehet a szerelem számára.