Az igazán kényelmes ágyneműhuzatok ismérvei

Ha már úgy alakult, hogy cserélned kell az ágyneműhuzatokat a paplanokon párnákon akkor nem árt az alábbiakkal tisztában lenned.

kényelmes ágyneműhuzat

Miután felmérted milyen méretűek a párnáid és paplanjaid el is kezdheted a keresgélést a 3, 6 vagy 7 részes ágyneműhuzat garnitúrák között (ezek a jellemző szett összeállítások).
A paplan lehet egy vagy kétszemélyes így ennek megfelelően kell a méreteket is keresned. A két személyes paplanhoz való ágyneműhuzatot hívják páros huzatnak is. A nagy és kispárnák legnagyobb többsége pedig a legelterjedtebb 2-3 méretben tudod megvásárolni.

A kényelmet vagy a komfort érzetet a mérethelyesen megválasztott ágyneműhuzaton felül annak anyaga is meghatározza, hiszen naponta több órát is ágyban töltünk, így nem mindegy, hogy milyen anyaggal érintkezzünk.

A jól megválasztott ágynemű huzat anyaga mindenekelőtt legyen kényelmes és biztosítsa a pihentető alvást ezért vannak anyagok, amelyek bár tetszetősek ennek a célnak azért már nem felelnek meg. A jó ágyneműhuzat anyaga tartós, ami nem csak azt jelenti, hogy nem szakad könnyen, hanem hogy bírják a mosást és vasalást is.

Íme néhány anyag a teljesség igénye nélkül a legnépszerűbbek közül:

Ha puha, lágy, könnyű anyagú ágyneműhuzatot szeretnél akkor mindenképpen a selyem lesz a te anyagod, ami mondhatni a prémium anyag kategória. Nem csak, hogy nem izzadsz bele, hanem a hőt is megtartja.

A pamut ágyneműk már olcsóbbak, mint a selyem, de ugyanúgy hozzák a puha, kellemes érzetet. Jól szellőzik, és elég tartós is.

A flanelek nagyon kedvelt ágyneműhuzat anyagok. Ezek gyakorlatilag pamutból szövéssel készülnek speciális módon. Ennek a speciális elkészítésnek köszönhetően még puhább és még jobb hőtartó lesz. Ezért téli ágyneműként használják elsősorban.

Érdemes még a krepp anyagot megemlíteni. Ez egy fodros pamut anyag és a köztudatban úgy terjedt el, hogy ez az az ágynemű, amit nem kell vasalni.

Ha szeretnél ágyneműhuzatot rendelni akkor kattints ide >>>

 

HAJNÖVESZTÉS – HAJDÚSÍTÁS