Feketeerdei meggytorta

Feketeerdei meggytorta recept, így készítsd és a garantált siker nem marad el!

 Hozzávalók:
A piskótához:A krémhez:
6db tojás6 dl habtejszín
6 ek porcukor3 ek porcukor
10 dkg margarin3 csomag habfixáló
6 ek liszt1 üveg meggybefőtt (30-40 dkg)
2 ek sötét kakaópor (holland)cseresznyepálinka (elhagyható)
fél csomag sütőpor5 ek savanykás lekvár (például meggy vagy szeder)

A díszítéshez:
1 tábla keserű csokoládé
vagy pirított mandulaforgács

Feketeerdei meggytorta
Kép forrása: https://m.blog.hu/


Elkészítése:

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, a margarint megolvasztjuk, majd amikor kicsit kihűlt, a tojássárgás masszához adjuk. Egy másik tálba átszitáljuk a lisztet, a kakaó port és a sütőport, a tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük. A tojáshab harmadát ráemeljük a cukros-tojásos masszára, rászitáljuk a lisztes keverékünk harmadát, majd nagyon óvatosan forgassuk össze, hogy ne törjük össze a tojáshabot. Ugyanezt a műveletet még kétszer megismételjük, amíg az összes lisztes keverék és a tojáshab is elfogy. Egy 26 centis kerek tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, belehalmozzuk a tésztát, majd előmelegített sütőben 170 fokon körülbelül 20-22 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e. Amikor kihűlt, keresztben kettévágjuk.

A krémhez a tejszínt, a porcukrot és a habfixálót formázható habbá verjük, a meggybefőttet lecsepegtetjük. Ha friss meggyből szeretnénk a tortát készíteni, akkor főzzük fel egy kevés cukorral és egy vaníliarúddal.
A meggyből félreteszünk 16 szép szemet a díszítéshez. Az egyik tortalapot egy tálra helyezzük, meglocsolhatjuk egy kevés cseresznyepálinkával (de a meggyet is beáztathatjuk pálinkába), megkenjük a savanykás lekvárral, majd erre először egy centi vastag tejszínréteget simítunk, utána pedig ráhalmozzuk a meggyet szépen sorba. Ezután ráhelyezzük a másik piskótát, bevonjuk az egészet a tejszínkrémmel, az oldalát és a tetejét megszórjuk a vékony szeletekre vágott csokoládéval, majd a torta tetejére habrózsákat nyomunk a maradék tejszínből, és a meggyszemekkel díszítjük. Az oldalára kerülhet mandulaforgács is! | Feketeerdei meggytorta

A recept szerzője: Zserbónyuszi

 

További torta receptek a kisfazek.hu oldalról.