Hasznos tippek és tanácsok a biztonságos közlekedéshez

 

Sajnos napjainkban rengeteg közúti baleset történik annak következtében, hogy az autóvezető nincs tisztában, vagy nem tartja be a biztonságos közlekedésről szóló legfontosabb tanácsot. Nem figyelik, hogy milyen gyorsasággal haladnak lakott területen, nem ügyelnek gépjárművük karbantartására, és a legtöbben sajnos azzal sincsenek tisztába, hogy mennyire fontos az, hogy az autó milyen gumiabroncsokkal van felszerelve.

biztonságos közlekedéshez

A biztonságos, és balesetmentes közlekedéshez azonban mindent el kell követnünk akkor, ha a volán mögé ülünk, főleg abban az esetben, ha a téli vezetésről van szó.

Tippek a biztonságos téli közlekedéshez

Talán furcsán hangozhat, hogy télen máshogy kell vezetni, mint nyáron, de való igaz, hogy az alacsony hőmérséklet, és a megváltozott időjárás számos veszélyhelyzetet idézhet elő az utakon, ezekre pedig jobb előre felkészülni. A biztonságos téli közlekedéshez elengedhetetlen, hogy az autónk megfelelően fel legyen készítve a zord körülmények miatt, különösen fontos az, hogy milyen gumiabroncs kerül fel a kerekekre a téli hónapokban.

Nyáron nyári gumira, télen pedig téli gumiabroncsra van szükségünk. Ezt elméletben persze minden autóvezető tudja, a gyakorlatban azonban sok autóvezető egyáltalán nem tartja fontosnak azt, hogy az autójára ősszel felkerüljenek a téli gumiabroncsok. Ezekre a gumikra akkor van szükségünk, ha a nappal mért hőmérséklet már átlagosan nem éri el a +7 Celsiusfokot. A téli gumiabroncsok anyagösszetételüknek köszönhetően még a kemény mínuszoknak is ellen tudnak állni, ezek az abroncsok még a nagyon hideg időjárásban sem válnak merevvé és rugalmatlanná.
Emellett a gumiabroncsok futófelületi mintázata is úgy lett kialakítva, hogy az maximálisan igazodni tudjon a téli körülményekhez. Továbbá kiváló legyen a gumi tapadása, még jeges, havas, vagy latyakos útfelületeken is.

Kevesebb üzemanyag, egy jó gumi miatt: Hogyan lehetséges ez?

Egy jó minőséggel rendelkező téli gumiban biztosan nem fogunk később csalódni. Hosszú élettartama miatt megfelelő használat, és tárolás mellett hosszú éveken át ki tud bennünket szolgálni a téli hónapokban. A kényelem és a biztonságos közlekedés mellett azonban fontos szót ejteni az üzemanyag felhasználásról is. Az üzemanyag felhasználás hatékonyságának növelése környezetvédelmi, illetve természetesen pénzügyi okok miatt is fontos lehet számunkra. A magas minőséggel rendelkező, prémium téli gumiabroncsok amellett, hogy jóval biztonságosabbak, mint olcsóbb társaik. Alacsonyabb gördülési ellenállással is látták meg a napvilágot, ennek köszönhetően kevesebb üzemanyagot fog fogyasztani vele szeretett autónk.

Ha új téli gumiabroncsot kell vásárolnunk, de nem vagyunk túlságosan jártasak a témában, mindenképpen érdemes lehet kikérni egy szakember véleményét. Ahhoz, hogy a számunkra legtökéletesebb gumiabronccsal térjünk végül haza. Jó ötlet lehet emellett megtekintenünk a legnagyobb abroncstesztek eredményeit is, melyből kiderülhet számunkra az, hogy melyik a legjobb téli gumiabroncs. A tesztek során ugyanis különféle útviszonyok, és eltérő időjárási körülménye között vizsgálják meg a szakemberek. Többek között a gumiabroncsok tapadását, zajszintjét, féktávolságát, illetve üzemanyag-fogyasztását is.

További cikkek:

A nyár íze egy kis kockába sűrítve

Az igazán kényelmes ágyneműhuzatok ismérvei

Mitől lesz tényleg „Önbizalom növelő” egy glamour fotózás?