Hogyan főzzünk gyógyteát?

Hogyan főzzünk gyógyteát? Ha eldöntöttük, hogy gyógyteákat is bevetünk az őszi-téli „ellenségekkel” szemben, akkor célszerű elsajátítani a gyógytea-főzés technikáját is. Az alábbi kiskáté sok segítséget nyújthat kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Hogyan főzzünk gyógyteát?

Kép forrása: https://www.natursziget.com/

Mindig jó minőségű alapanyagot vásároljunk! A zacskós, lazán csomagolt növényi részek gyakran több hatóanyagot tartalmaznak, mint a filteres tea. Ne vegyünk olyan terméket, amelynek hamarosan lejár a szavatossági ideje!
A gyógyteát a fénytől elzárva tartsuk – fém vagy kerámiadobozban, esetleg barna színű, csavaros tetejű gyógyszertári üvegpalackban.
A teát ne tartogassuk sokáig! A legtöbb gyógynövény legföljebb másfél évig tartható el, utána rohamosan veszít a hatásából.
A keveréket használat előtt mindig jól rázzuk össze. Nagyon fontos, hogy az alkotóelemek jól elkeveredjenek, különösen akkor, ha a tea már egy ideje a polcon álldogált.

A teát elegendő ideig áztassuk a forró vízben, mert a legtöbb gyógynövénynek legalább 10 percig áznia kell a vízben ahhoz, hogy hatóanyagai kioldódjanak. A teáskannát fedjük le, különben elpárolognak az értékes illóolajok, amelyek fontos részélt képezik a gyógyteák hatásának.
A gyógyteáknak is lehetnek nem kívánatos mellékhatásaik, ezért ne alkalmazzuk őket a csomagoláson feltüntetett előírásoktól eltérően,. és az óngyógyítással hat-nyolc hét után hagyjunk fel.

Így szabályozhatjuk a test pH-értékét

A tea kapszulákkal minden délután tökéletes!