Megjelent a flurona: tesztelje magát ezzel a gyorsteszttel!

Már hazánkban is megjelent a flurona elnevezésű kettős megbetegedés, mely esetén az influenzavírus és a koronavírus egy időben van jelen a szervezetben. Szeretnénk segíteni, ezért összegyűjtöttünk minden fontos információt a megbetegedéssel kapcsolatban.

gyorsteszt

Nem egy újabb koronavírus-variánsról van szó

A flurona esetében nem egy újabb koronavírus-variánsról beszélünk, hanem a Covid-19 és az influenza kettős fertőzéséről. 2021 utolsó napján jelentették be a szimultán fertőzés első esetét. Izraelben, egy állapotos hölgynél ekkor mutatták ki egyszerre az influenzavírust és a koronavírust. A flurona leggyakoribb tünetei a következők: étvágytalanság, légszomj, köhögés, állandó fájdalom a mellkasban, valamint az ízlés és a szaglás elvesztése. A tünetek általában 2-10 nappal a vírusfertőzést követően jelennek meg. Mivel mindkét fertőzésnek hasonlóak a tünetei, nem egyszerű megkülönböztetni őket egymástól. Leginkább az a veszélyes, ha az influenzát sikerül kimutatni, azonban a koronavírust nem. Ugyanis ebben az esetben a beteg nem kerül karanténba, és emiatt továbbadhatja a fertőzést az időseknek és a krónikus betegségben szenvedőknek. Éppen ezért kell nagyon komolyan venni a flurona kezelését.

Teszteléssel minimalizálható a koronavírus terjesztésének kockázata | gyorsteszt

Mivel nem egyszerű megkülönböztetni a két betegség tüneteit egymástól, gyanú esetén mindenképpen érdemes tesztelni. Ez oltottak és oltatlanok esetében egyaránt igaz, ugyanis az oltottak is elkaphatják és továbbadhatják a betegséget. A tesztelés amiatt is rendkívül fontos, mert csak így minimalizálható a vírus továbbadásának kockázata. Melyik gyorstesztet érdemes választani? Mindenképpen a kombinált influenza és Covid-19 antigén gyorstesztet ajánljuk. A kombinált teszt segítségével 15 perc alatt állapíthatjuk meg, hogy fluronával,  influenza megbetegedéssel vagy koronavírussal állunk-e szemben. A gyorsteszt elvégzéséhez szükséges mintát az orrgaratból vagy az orrüregből kell venni. A Covid-19 kombinált gyorsteszt emellett a legújabb koronavírus variánsok – mint az omikron vagy az IHU – kimutatására is egyaránt alkalmas. Ráadásul ennek a gyorstesztnek a pozitív és negatív koincidencia-rátája összesen 98,5 százalék, ami kiemelkedően magas. Betegség gyanúja esetén érdemes megbízható koronavírus gyorstesztekkel ellenőrizni magunkat, melyeket a Carbon Medical oldaláról szerezhetünk be kedvező áron, 1 munkanapos szállítással.