Miért érdemes bojlert cserélni, és milyen árakkal számoljunk?

 

A rossz bojler nem csak rövidtávon keserítheti meg a mindennapjainkat, de hosszútávon is komoly károkat okoz a villany- vagy épp a gázszámlánkon. Ez pedig manapság jóval többe kerülhet, mint ha korszerűsítenénk a bojlerünket. Mivel számoljunk, miért éri meg és hogyan zajlik egy bojlercsere?

 

bojler

Régi bojlert működtetni egyszerűen már nem éri meg

A régi, több tízéves bojlerek lehet, hogy a mai napig is jól bírják, viszont elképesztő mennyiségű áramot, na meg gázt pazarolnak – attól függően persze, hogy milyen típusba tartoznak. Sokan hazánkban azonban még mindig a régi bojlereket használják, gyakran anyagi megfontolásból. A helyzet viszont az, hogy egy egyszeri beruházás az új bojlerra még mindig jóval kevesebb kiadás, mint a magas gáz- és/vagy áramszámlák folyamatos fizetése. A mostani gázárak emelkedése miatt pedig ez duplán igaz. A modern bojlerek gazdaságosan fogyasztanak, sokkal hatékonyabban melegítik és tartják melegen a vizet, ráadásul sokkal biztonságosabbak, mint a régi modellek.

Milyen árakkal számoljunk az új bojler esetén?

A villanybojler csere a készülék megvásárlásával és beszerelésével együtt akár már 150 ezer forint körül is megúszható, de átlagban 200-250 ezer forintos összegből már garantált. Persze, a bojler ára függ a bojler technológiájától, az űrtartalmától és a típusától is. Például egy kombikazán, amihez más jellegű bojler csatlakozik, teljesen más árfekvést jelent, mint egy villanybojler. Ráadásul ma már akár használtan is beszerezhetjük a megfelelő bojlereket jóval olcsóbban, olyan típusokat, amelyek teljesen újszerűek. Azonban akármelyik megoldást is válasszuk, mindenképp érdemes előtte egyeztetni egy villanybojler szerelő szakemberrel. A szerelő ugyanis felméri az otthonunkat, és az igényeinkhez mérten tud ajánlani megfelelő űrtartalmú és típusú bojlert. Így a legjobb, ha az ő javaslatát is figyelembe véve választunk és döntünk, akkor garantáltan nem fog minket csalódás érni. Márpedig attól nincs rosszabb, amikor szinte naponta elfogy a meleg víz, mert elmértük a bojler űrtartalmát, és túl lassan melegít az igényeinkhez képest.

 

 

További cikkek:

Villanyszerelés Budapest és Pest megye egész területén a nap 24 órájában | Villanyszerélő Budapest

Így szabályozhatjuk a test pH-értékét

A tea kapszulákkal minden délután tökéletes!