Szakítás után

Szakítás után! Minden szakítást túl lehet élni, de persze nem könnyű. Nem könnyű annak sem, aki szakít, de igazán annak rossz, akit elhagynak. Az ember hirtelen egyedül marad egy csomó emlékkel és fájdalommal. Miértekre keresi a választ naphosszat, értetlenül áll a számára megmagyarázhatatlan események előtt. Az érzelmek a bosszúvágytól az önmarcangolásig széles skálán mozognak, és szinte percenként változnak.

Szakítás után

Nehéz feldolgozni a dühöt, a csalódottságot, és az önérzet sérülését. Sokaknak segít, ha kibeszélhetik magukból, mások inkább bezárkóznak és sokáig nem is mennek emberek közé. Sokfélék vagyunk, de akad néhány recept, ami mindenkinek segíthet abban, hogy viszonylag rövid idő alatt jusson túl ezen az áldatlan állapoton.

Régi bölcsesség, hogy aki menni akar, annak segíteni kell csomagolni. Ha egyszer szakításig fajul egy kapcsolat, nincs értelme az újrakezdésben reménykedni, ott valami már megjavíthatatlanul elromlott, és az nem elég, ha csak az egyik fél akar segíteni rajta.

Elsőként azt a gondolatot űzd ki a fejedből, hogy ‘nem tudok nélküle élni’. Emlékezz csak vissza, tudtál akkor is élni, mikor még nem ismertétek egymást, és hidd el, ez ezután is menni fog. Az élet értelme nem egy másik emberben van, hanem önmagunkban.

Hogyan léphetünk tovább?

Szakítás után a barátok sokat segíthetnek, de ne várj tőlük megoldást. Örülj, ha képesek sokadszorra is végighallgatni a problémád.

Igyekezz elkerülni, hogy találkozzatok! Ha a másik folyton szem előtt van, csak még jobban fáj látni, hogy ő jól érzi magát, és valóban leszámolt a kapcsolatotokkal.

A legjobb, ha minél hamarabb megszabadulsz minden olyan tárgytól és apróságtól, ami az exre emlékeztet. Nem kell semmit kidobni, gyűjtsd az emlékeket egy nagy dobozba. Később, ha már igazán túl leszel az egészen, nyugodt szívvel előveheted újra, és akkor szelektálhatsz, hogy mi az amit mégis megtartasz a régi szép idők emlékére.

Ahogy az ‘A nő kétszer’ című filmben elhangzott: nem szakadtunk el igazán ex-kedvesünktől, ha még mindig elolvassuk a horoszkópját. Ha még mindig azt várod, hogy egyszer csak ő telefonál, ha nem tudod még elképzelni magad valaki más karjaiban, addig nem gyógyultál ki igazán a kapcsolatból. Ehhez idő kell, légy türelemmel. Ha naplót írsz, nagyon jól nyomon követheted, miként változik hangulatod napról-napra, láthatod, hogy egy idő után már más dolgok is járnak a fejedben, mint volt partnered és a szakítás.

Ne engedd, hogy önbizalmad elhagyjon! Volt egy ember, akinek valamiért nem feleltél meg egy idő után, de ez nem jelenti azt, hogy értéktelen vagy, és soha senki másnak nem kellesz majd.

Nincs pótolhatatlan ember. Ne is törekedj arra, hogy következő társad olyan legyen, mint az előző! Ugyanolyan úgysincs, és ez nem is baj. Élvezd a változatosságot!

A változás szükségszerű, és általában jó dolog. Lehet, hogy most még fáj, de évek múlva, visszatekintve könnyen elképzelhető, hogy rájössz: minden így volt a legjobb.

Szakítás után tulajdonképpen új életet kapsz, rengeteg új lehetőséggel. Élj vele, használd ki. Tegyél meg olyan dolgokat, amikben párkapcsolatod eddig akadályozott. Sosem tudhatod, milyen meglepetések várnak Rád!

Mit tegyek a szerelemért?