Milyen árakkal számoljunk, ha idén esedékes a téli gumivásárlás?

Manapság egyre több a női autóvezető, akik bizony sokszor legalább olyan jól tudnak vezetni, mint a férfiak. Viszont nekik is szembe kell nézniük az autójuk téli felkészítésével, ha eljönnek a hidegebb hónapok, melyet bizony már nem árt nyár végén elkezdeni. Az abroncscserék ára is évről évre magasabb, nem is beszélve az új gumik beszerzéséről. Az abroncsok ára manapság nem olcsó, a tavalyi évben ugyanis jelentős áremelkedéssel lehetett szembesülni. Ha tehát idén jött el az új téli gumik vásárlásnak ideje, akkor járunk a legjobban, ha szemfülesek vagyunk, és előre gondolkodunk.

Fehér autó kereke a hóban, ilyen egy jó téli gumi használat közben

A gumivásárlás elsőre nehéznek tűnhet, hiszen rengeteg mintázat és méret van, ki tudja, nekünk melyik lesz a megfelelő. Pedig egyáltalán nem bonyolult. A megfelelő méretet az abroncsaink oldalfaláról is leolvashatjuk, de az autó kiskönyvében is benne vannak egy gyártói ajánlás. Az pedig, hogy melyik mintázat lehet a legjobb a számunkra, a vezetési stílusunk segít eldönteni. Általánosságban elmondható, hogy ha sokat ingázunk, akkor a prémium gumik jelentenek jó választást, mindennapi városi közlekedéshez a középkategóriás gumi ajánlott, míg ritkán vezetőknek elég lehet egy alacsony kategóriás gumi is. De mire számíthatunk az árak tekintetében?

Drasztikus áremelkedés várható a tavalyi árakhoz képest | Téli gumi

Az árakat figyelve már biztosak lehetünk benne, hogy egy közép vagy felső kategóriás abroncsért bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, és az árak csak magasabbak lesznek, ha elkezdődik az őszi szezon. Mivel a gyártók költségei is emelkednek, így kénytelenek drágább áron értékesíteni a gumikat a viszonteladók felé is. A nyersanyaghiány, a szállítási és energiaárak emelkedése mind-mind komoly hatással volt az abroncspiacra is a tavalyi évben, ez pedig még az idei évre is kihat.

Emellett a hazai magas inflációval is számolni kell, tehát biztosak lehetünk benne, hogy drágulás várható a gumiabroncsok terén is. Érdekes kérdés persze, hogy hogyan tudunk a lehető legjobb áron hozzájutni a téli gumikhoz. Szerencsére erre is van megoldás, csak előrelátónak kell lennünk.

Már augusztusban érdemes beszerezni a téli gumikat

Mivel az árak egy-két hónap múlva drágábbak lesznek, mint most, ezért jó döntés lehet, ha előre gondolkodunk, és már most elkezdünk keresgélni az abroncsok között. Egyrészt ki tudjuk választani, hogy mely gumikat érdemes számításba venni a vezetési stílusunk alapján, és jobban utána tudunk nézni, hogy melyek a legjobb ár-érték arányú gumik. Másrészt a gumis webáruházak kínálatából már most tudunk rendelni, ráadásul még a tavalyi árakon, így pedig akár több tízezer forintit is megspórolhatunk,

A jelenlegi kínálatban ugyan nem szerepelnek az idei téli újdonságok! Ugyanakkor a meglévő mintázatok között is bőven akad többszörösen is teszt-győztes abroncs, amely jó választás lehet a számunkra. Az árak biztosan emelkedni fognak, ezért jobban járhatunk, ha már most beszerezzük a téli gumit. Feltetetni pedig ráérünk, ha majd a hőmérséklet tartósan 7 fok alá esik.

 

További cikkek:

A nyár íze egy kis kockába sűrítve

Az igazán kényelmes ágyneműhuzatok ismérvei

Mitől lesz tényleg „Önbizalom növelő” egy glamour fotózás?

 

Téli gumi!