Vigyen színt étrendjébe!
„Milyen színű ételeket fogyaszt?” – Ez a kérdés nálunk egyelőre biztosan, a tőlünk nyugatabbra fekvő, fejlettebb, tudatos táplálkozási kultúrával rendelkező országokban azonban korántsem számít meglepőnek. Azok a szakemberek ugyanis, akik évtizedek óta foglalkoznak táplálkozástudománnyal, betegségmegelőzéssel, azt állítják: a színek étrendünkben betöltött szerepe jóval hangsúlyosabb, mint hinnénk. Minél sokszínűbb és változatosabb, annál egészségesebb táplálkozásunk is!
Színe-java
Kép forrása: vince.hu
A fent leírtak alapján hazánk lakosságának étkezési színvonala valószínűleg nem kapna túlságosan kedvező besorolást, hiszen a felmérésekből kiderül: egyre kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk Ma már azonban az is biztos, hogy egyoldalúan űzve a napi többszöri gyümölcsfogyasztás vagy a vegetáriánus táplálkozás sem számít feltétlenül egészségesnek, mivel nem biztosítja a szervezet számára szükséges tápanyagok mindegyikét!
Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!