Milyen szempontokat vegyenek figyelembe a családosok új kanapé vásárlásakor?

Az ülőbútorok fontos szerepet töltenek be otthonunkban, hiszen az egyik legfontosabb helye a családi életnek és a pihenésnek. A kanapék kiválasztása pedig az egyik legnehezebb döntés lehet, hiszen számos szempontot kell figyelembe venniük a családoknak. Az egyik legfontosabb szempont a kanapé színe, hiszen ez határozza meg, hogy mennyire lesz jól passzoló az ülőbútor a többi bútorhoz és a lakás stílusához

kanapé vásárlás

A kanapé színének kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a lakás általános színsémáját. Ha a lakás inkább visszafogott színekben van berendezve, akkor érdemes olyan kanapét választani, amely harmonizál ezekkel a színekkel. A szürke, a fehér, a bézs és a krém színek tökéletesen passzolnak a visszafogottabb stílushoz. Ha viszont a lakás színvilága színes, akkor érdemes egy kicsit merészebb színt választani, például a kék, a zöld vagy a sárga árnyalatai közül.

Azonban a kanapé színének kiválasztásánál is fontos figyelembe venni a stílust és a család ízlését. A világos színek, például a fehér, a beige vagy a világosszürke szép és tágas hatást keltenek, de ugyanakkor érzékenyebbek a szennyeződésekre és a foltokra. A sötétebb színek, például a barna, a sötétszürke vagy a fekete, általában praktikusabbak és kevésbé érzékenyek a foltokra, de ha a nappaliban már sötétebb színek dominálnak, akkor érdemes lehet egy világosabb színű kanapét választani a kontraszt kedvéért.

kanapé vásárlás
Foto: LS Flavio U alakú sarok ülőgarnitúra. Kanape-shop.hu

Fontos szempont lehet még a kanapé anyaga. A vízlepergető szövet, a vízzel könnyen tisztítható EasyClean szövet és a vízzel ugyancsak könnyen lemosható AquaClean szövet mind olyan lehetőségeket kínálnak, amelyek megkönnyítik a tisztítást és tartósabbá teszik az ülőbútort. Egy AquaClean kanapé különösen ajánlott azoknak, akiknek kisgyermekeik vagy háziállataik vannak, hiszen a szövet könnyen tisztítható és ellenáll az elszíneződésnek.

Az ülőbútor stílusa nagyon fontos szempont, amikor új kanapét vásárolunk. A stílus megadja az ülőbútor karakterét, és nagyban befolyásolja a helyiség hangulatát. A kanapé stílusa összhangban kell legyen a többi bútorral, a helyiség stílusával és a saját ízlésünkkel. A klasszikus, letisztult vonalakat követő kanapék mindig divatosak és elegánsak, de ha inkább modern, extravagáns megoldásokat keresünk, akkor választhatunk egyedi formákat, szokatlan színeket és anyagokat.

 

A kanapé mérete és formája is fontos szempont.

Érdemes előre megmérni a teret, amelybe az ülőbútort szeretnénk elhelyezni, és figyelembe venni, hogy milyen szerepet szánunk a kanapénak a mindennapokban. Ha családtagjaink vagy baráti társaságok rendszeresen látogatnak el hozzánk, akkor érdemes egy nagyobb kanapét választani. De egy sarokkanapé is tökéletes döntés lehet, amely több helyet biztosít a kényelmes ülésre. Ha viszont kisebb terünk van, akkor egy kisebb méretű, esetleg ágyazható kanapé lehet a megfelelő választás.

kanapé vásárlás
Foto: LS Malagano sarokkanapé. Kanape-shop.hu

Emellett a kanapé mérete is fontos szempont. Egy kisebb nappaliban érdemes lehet egy kisebb kanapét választani, míg egy nagyobb térben egy nagyobb sarokkanapé is megállja a helyét. Azonban érdemes figyelembe venni a család igényeit is, ha sokan használják majd a kanapét, akkor nagyobb méretű kanapéra lehet szükség.

Összességében tehát a kanapé választása nem csak a praktikum, hanem a stílus és az ízlés kérdése is. Érdemes figyelembe venni a nappali stílusát és méretét, valamint a család igényeit, amikor új kanapét választunk, hogy végül olyan bútordarabot kapjunk, amely praktikus, kényelmes és illeszkedik otthonunk hangulatához és stílusához.

 

További cikkek:

Villanyszerelés Budapest és Pest megye egész területén a nap 24 órájában | Villanyszerélő Budapest

Mustang bőrövek – stílusos ajándék férfiaknak

Miért érdemes bojlert cserélni, és milyen árakkal számoljunk?

Az igazán kényelmes ágyneműhuzatok ismérvei